Δυναμική παρουσία στις γεωτρήσεις από το 1958
Με τον όρο γεωθερμία ή γεωθερμική ενέργεια αναφερόμαστε στην ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που πηγάζει από το εσωτερικό της γης και που διοχετεύεται στην επιφάνεια μέσω γεωτρήσεων. Πρόκειται για μια ενέργεια σε μορφή θερμότητας που είναι αποθηκευμένη στους υδρολογικούς και γεωλογικούς σχηματισμούς του φλοιού της γης. Η γεωθερμική ενέργεια αποτελεί μια οικονομική και σχεδόν ανεξάντλητη πηγή ενέργειας που μπορεί άφοβα να αξιοποιήσει ο άνθρωπος για την κάλυψη κάποιων από τις ενεργειακές του ανάγκες. Ειδικότερα η γεωθερμία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψύξη και τη θέρμανση κτιριακών εγκαταστάσεων (κλιματισμός).


Γεώτρηση γεωθερμίας σε υπόγειο parking πολυκατοικίας

Γεώτρηση γεωθερμίας σε νεόκτιστη οικοδομή
Η εταιρεία γεωτρήσεων Δήμας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των γεωτρήσεων από το 1958, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην αξιοποίηση εφαρμογών της γεωθερμίας. Έχουμε στη διάθεσή μας τον κατάλληλο γεωτρητικό εξοπλισμό και συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της γεωθερμίας μηχανολόγους.

Πλεονεκτήματα και οφέλη από τη χρήση της γεωθερμίας:
• Δεν απαιτεί πετρέλαιο θέρμανσης
• Είναι φιλική προς το περιβάλλον
• Μεγάλη διάρκεια ζωής των εγκαταστάσεων
• Σχεδόν μηδενική συντήρηση
• Υψηλή απόδοση σε ψύξη-θέρμανση
• Παροχή ζεστού νερού σχεδόν δωρεάν

Για να γίνει η εκμετάλλευση της γεωθερμίας ή γεωθερμικής ενέργειας πρέπει πρώτα να γίνει διάνοιξη γεώτρησης. Στη συνέχεια τοποθετείται μέσα στη γεώτρηση ένα σύστημα γεωθερμίας που περιλαμβάνει ένα κύκλωμα εναλλάκτη γεωθερμίας, ο οποίος εναλλάσσει τη θερμοκρασία του υπεδάφους που είναι πάντοτε σταθερή - γύρω στους 18 με 22 βαθμούς- με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο ζέστη το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων με τα οποία συνδέεται. Παρέχει επίσης ζεστό νερό αδιάλειπτα.

Η εταιρεία Δήμας παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με το τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό της που διαθέτει εξαιρετική γνώση και πείρα στις γεωτρήσεις και ειδικότερα στον τομέα της γεωθερμίας, τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες ασφαλείας. Αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία διάνοιξης γεώτρησης για την εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας: από την εκπόνηση ειδικής μελέτης, την έκδοση άδειας μέχρι την εγκατάσταση του συστήματος εναλλάκτη.


Γεωθερμικό σύστημα

Γεώτρηση γεωθερμίας στο Κορωπί
Σχεδιάγραμμα γεωθερμίας σε σπίτι