Δυναμική παρουσία στις γεωτρήσεις από το 1958

Γεωτρήσεις Λαμίας

Γεώτρηση στη Λαμία

Με παρουσία άνω των 50 ετών στο χώρο την γεωτρήσεων η εταιρεία Δήμας επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της Λαμίας. Με ανταγωνιστικές τιμές και ανώτερη ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με την ανόρυξη γεώτρησης.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από τις συνηθισμένες γεωτρήσεις νερού έχουμε παρατηρήσει μια ολοένα και αυξανόμενη προτίμηση των πελατών μας στη γεωθερμία. Η γεωθερμία επιτρέπει την εκμετάλλευση της θερμοκρασίας του υπεδάφους και τη θέρμανση με αυτό τον τρόπο του σπιτιού μας αλλά και νερού σε χαμηλό κόστος. Η εφαρμογή της είναι απλή και γίνεται με την εγκατάσταση ενός εναλλάκτη γεωθερμίας στη γεώτρησή σας στη Λαμία.

Η διαδικασία της γεώτρησης ξεκινάει με την κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Διεύθυνση Υδάτων του νομού. Εκτός των δικαιολογητικών όπως τοπογραφικό διάγραμμα, τίτλοι ιδιοκτησία κ.α. υπάρχει και η μελέτη της γεώτρησης. Αυτή την πραγματοποιούν οι έμπειροι γεωλόγοι μας και περιλαμβάνει όλα τα υδρογεωλογικά αποτελέσματα. Εκτός από την αδειοδότηση καινούριων υδρογεωτρήσεων αναλαμβάνουμε και τη νομιμοποίηση των παλαιών.

Για την ανόρυξη της γεώτρησης στη Λαμία χρησιμοποιούμε υπερσύγχρονα γεωτρύπανα κατάλληλα για τον τύπο του εδάφους που υπάρχει. Περιστροφικά γεωτρύπανα όπου το έδαφος είναι σχετικά μαλακό και κρουστικά εκεί που τα πετρώματα είναι σκληρά. Τα γεωτρύπανά μεγάλου βάθους μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 250 μέτρα, ενώ διαθέτουμε και μικρά αθόρυβα γεωτρύπανα κατάλληλα για μικρότερα βάθη.

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 1 – 4 μέρες και εξαρτάται από τη διάμετρο της γεώτρησης, τη χρήση της, το βάθος της και την ευκολία πρόσβασης που έχουν τα μηχανήματα στο χώρο. Αφού γίνει η ανόρυξη της γεώτρησης στη Λαμία ακολουθεί η στεγανοποίηση των τοιχωμάτων.

Καθοριστικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία της γεώτρησης παίζει το είδος των σωληνώσεων που θα χρησιμοποιήσουμε. Το υλικό κατασκευής μπορεί να είναι πλαστικό, ανοξείδωτο ή γαλβανιζέ. Σημαντική παράμετρος είναι ακόμα η διάμετρος του σωλήνα και το πάχος των τοιχωμάτων. Η επιλογή των σωληνώσεων στη Λαμία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία γίνεται με επιτυχία χάρη στην εμπειρία μας.

Τέλος αφού γίνουν τα παραπάνω βήματα σειρά έχει η δοκιμαστική άντληση. Αυτή θα μας δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το αν η υδρογεώτρηση στη Λαμία λειτουργεί όπως πρέπει. Κατά τη διάρκειά της απομακρύνονται τα στερεά υλικά από τους πόρους των πετρωμάτων και το νερό πλέον μπορεί να μπει ανεμπόδιστα στο πηγάδι της γεώτρησης.

Επιπλέον η δοκιμαστική άντληση μας δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εγκατάσταση του σωστού συστήματος άντλησης. Οι τεχνικοί μας με την πολυετή τους εμπειρία είναι σε θέση, μετά από μελέτη, να επιλέξουν τη σωστή αντλία για τη γεώτρησή σας στη Λαμία.

Αναλαμβάνουμε όλους τους τύπους γεωτρήσεων νερού (άρδευσης, ύδρευσης και βιομηχανικό) δίνοντας βάση στην ασφάλεια, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των παροχών μας. Βασικό στοιχείο μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών μας η οποία συνδυάζεται με οικονομικές τιμές.

Λαμία - Γεώτρηση νερού

Γεώτρηση στη Λαμία
Λαμία - Γεώτρηση νερού