Δυναμική παρουσία στις γεωτρήσεις από το 1958

Γεωτρήσεις Περιστερίου

Μία οικονομική μέθοδος άντλησης νερού είναι η γεώτρηση. Η γεώτρηση συνιστά επίσης μία οικολογική μέθοδο ψύξης και θέρμανσης μέσω της αξιοποίησης της γεωθερμικής ενέργειας. Η εταιρεία γεωτρήσεων Δήμας δραστηριοποιείται στο Περιστέρι και σε ολόκληρη την Αττική εδώ και 50 χρόνια.

Για τη διενέργεια μίας γεώτρησης απαιτούνται ειδικά γεωτρύπανα, το μέγεθος των οποίων ποικίλλει ανάλογα με το βάθος στο οποίο θέλουμε να πάει η γεώτρηση. Για βάθη 600 μέτρων χρησιμοποιούνται μεγάλα γεωτρύπανα, για βάθη 250 μέτρων χρησιμοποιούνται μεσαία, ενώ για βάθη 200 μέτρων χρησιμοποιούνται μικρά γεωτρύπανα. Στο Περιστέρι τα γεωτρύπανα που διανοίγουν τις γεωτρήσεις είναι κυρίως τα ηλεκτρικά, μικρού μεγέθους, που χρησιμοποιούνται σε περιορισμένους χώρους, όπως είναι τα υπόγεια, οι κήποι και τα γκαράζ και κάνουν τις εργασίες γεώτρησης αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς.

Η διαδικασία διάνοιξης μίας γεώτρησης έχει ως εξής: καταρχήν πρέπει να εγκριθεί η άδεια της γεώτρησης, πράγμα που γίνεται μετά από την κατάθεση διαφόρων δικαιολογητικών. Ένα από αυτά είναι η βεβαίωση από το Δήμο Περιστερίου για την απόσταση του σημείου γεώτρησης μέχρι το σημείο της Δημοτικής Υδροληψίας. Εφόσον εγκριθεί η άδεια γεώτρησης, γίνονται οι γεωτεχνικές μελέτες, ο προϋπολογισμός και η συμφωνία ανάληψης του έργου.

Το κυρίως έργο της γεώτρησης αποτελείται από τη φάση της διάνοιξης του εδάφους, τη σωλήνωση, τη χαλίκωση και την εγκατάσταση αντλιών νερού ή συστήματος γεωθερμίας.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει γεωτρήσεις νερού ή χρήσης της γεωθερμικής ενέργειας στο Περιστέρι και σε όλη την Αττική. Διαθέτουμε άριστα καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό και σύγχρονο στόλο που αποτελείται από γεωτρύπανα διαφόρων μεγεθών. Συνεργαζόμαστε με έμπειρους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν ειδικευθεί στις γεωτρήσεις και κατευθύνουν τις εργασίες του τεχνικού προσωπικού μας.

Η πείρα και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε μας έχει ανεβάσει ανάμεσα στις κορυφαίες του χώρου των γεωτρήσεων και μας δίνουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουμε γεωτρήσεις κάθε βαθμού δυσκολίας.